Kokoskaka med hasselnötscrème
Som många av er förmodligen har upptäckt vid det här laget så älskar jag min egengjorda nutella (jag kan varmt rekommendera alla att göra den!). Här följer ett recept på en kokoskaka som nästan är toppad med nutella. Ingredienserna är nästan samma och man slipper mixa. Självklart går det lika bra att bre nutella över (då menar jag inte den färdigköpa sockerbomben, utan gärna en hälsosammare variant) om sådant skulle finnas hemma!
Kokoskaka med hasselnötscrème
Kokoskaka:
35 gram smör
½ ägg
2/3 dl riven kokos
1½ msk hasselnötsmjöl
2 msk mandelmjöl
4 msk stevia strö
2 krm bakpulver
2 krm kakao
½ krm vaniljpulver
1 droppe bittermandelarom
ca 10 gram hackad sockerfri choklad
Hasselnötscrème:
2 msk hasselnötsmjöl
1½ tsk kakao
1½ msk stevia strö
15 gram rumsvarmt smör
ca 1 – 1½ tsk kokosolja (kan bytas ut mot extra smör)
Kokoskaka
Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser inklusive den hackade chokladen. Tillsätt det halva ägget och det smälta smöret och rör om. Häll smeten i en bröad 12 centimeters stor form. Grädda mitt i ugne i 175 grader i ca 15 minuter.
Hasselnötscrème
Blanda alla ingredienser och rör om till en créme. Värm eventuellt lite i micron om crèmen är för fast. Bred crèmen på kokoskakan och toppa gärna med hela eller hackade hasselnötter. Servera gärna med vispad grädde!
jaaa åh hasselnötskräm. men hasselnötsmjöl? vart finner jag det?
Den ser god ut, ska testas!
Ha en fin kväll!
Kram
Det såg gott ut. Tyvärr är jag nöt allergiker så det blir inget för mig.
Ha en fin kväll!
Kram
Hanna
Åh men nacka ligger ju inte så värst långt bort...:)) tack för svaret!
Oj, vad smarrigt det ser. Måste bakas i helgen. :)
Tack för kommentaren!!!<3
Hihi okej kanske inte supernära, men i Täby iaf och jag bor ju en del på söder också!:D
det ser gott ut!!!
Det här vore intressant att smaka, såg riktigt gott ut :)
Vilken smarrig kaka :-)
Vad roligt att du kikade in hos mig så jag kunde hitta hit :-)
Ha en fin dag!